Mäenlasku

Laskiaisriehapäivän kruunaa legendaarinen ABB:n Akateeminen mäenlaskukilpailu, jossa joukkueet kisaavat toinen toistaan kekseliäämmillä ja näyttävämmillä rakennelmilla Laskiaisen huikeimman mäenlaskuvälineen tittelistä.

Aikaisempina vuosina rinteessä on nähty junia, autoja, hävittäjiä, tankkeja sekä Lohikäärmeen kuolema ja onpa mäki laskettu myös alhaalta ylöskin.

Tule mukaan seuraamaan kuka vie skaban tällä kertaa! Tai jos vasara pysyy kädessä ja kelkka ohjaksissa, kokoa oma joukkue suunnittelupöydän ääreen ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittaudu

Ilmoittautuminen on auki 9.2. asti

Muistathan lukea säännöt ja arvostelukriteerit


×

Tietosuojaseloste

Säännöt

  1. Laskuväline ei saa aiheuttaa vaaraa muille läsnäolijoille.

  2. Laskuvälineen kulku on kyettävä pysäyttämään täydestä vauhdista tarpeeksi nopeasti. Tämä ominaisuus on demonstroitava ennen laskusuoritusta järjestäjille, mikäli he näkevät sen tarpeelliseksi.

  3. Laskuvälineet järjestetään mäen huipulle järjestykseen ennen kilpailua. Oma lasku suoritetaan ainoastaan järjestäjän käskystä. Kisailijan omatoiminen lähtö saattaa johtaa joukkueen hylkäämiseen.

  4. Laskuvälineen pitää olla teknisesti toimiva laite, jolla kilpailijat pystyvät vähintään maalaisjärjen mukaisella nopeudella laskemaan mäkeä.

  5. Mikäli laskuväline ei onnistu laskemaan mäen koko pituutta, pitää se järjestäjien käskystä tai äänimerkistä siirtää seuraavien kisailijoiden edestä sivuun.

  6. Järjestäjä varaa oikeuden valita kilpailun osallistujat itse päivänä laitteiden tason ja hyvän maun perusteella.

Järjestäjät soittavat mielellään osallistujan haluaman äänitiedoston PA-laitteistollaan laskun aikana, mikäli se luovutetaan heille hyvissä ajoin ennen kilpailua esimerkiksi muistitikulla.

Arvostelu

Spektaakkeli ja Show

Kuka tahansa pystyy laskemaan alamäkeen, mutta harvat onnistuvat saamaan yleisön hullaantumaan sen mukana! Onko laskuvälineenne SPEKTAAKKELI, onko teidän joukkueella paras SHOW, onko yleisö vallan soikeana juuri Teidän menosta ja menopelistä?

Luovuus ja Kekseliäisyys

Pulkka on niin nähty, ja Stigan saa vaikka kävyllä nurin! Onko teemanne hyvä, onko laitteessa liikkuvia osia, onko se rakenteeltaan Jotain Ihan Muuta, pystyykö sillä lentämään/keittämään kahvia/taistelemaan pahuutta vastaan?

Esteettisyys ja Humoristisuus

Hiveleekö Laskuvälineenne yleisön - ja Tuomariston - silmiä? Pyörtyvätkö neitoset ja veikkoset vallan ihastuksissaan sen nähdessään, vai aiheuttaako se naururemakan sivuvaikutuksena terveydelle haitallista hyperventilaatiota? Onko Laskuvälineenne seuraavan Red Dot Design Awardin voittaja vai Kympin Uutisten vuoden loppukevennys - taikka molemmat?

Aiempia tuloksia

Vuosi Laskuväline / joukkue
2017 Voittaja Pöhinälöyly (Koneinsinöörikilta)
2. sija Alapään karvaajat (Rakennusinsinöörikilta)
3. sija Ankkalampi (Teknologföreningen)
2016 Voittaja RMS Titanic (Koneinsinöörikilta)
2. sija Nuu-Nuu (Automaatio- ja Systeemitekniikan kilta)
3. sija Fyysikkokilta
Yleisön suosikki KY-mppi (Ilmailukerho Kymppi ry)
2015 Voittaja Satakakkonen (Rakennusinsinöörikilta)
2. sija AKman (Arkkitehtikilta)
3. sija Grillikauden avajaiset (Sähköinsinöörikilta)
2014 Voittaja Tuomas Veturi (Koneinsinöörikilta)
2. sija Krimin toinen sota (Tietokilta)
3. sija Norsuja Napajäällä
2013 Kielletty ajosuunta (Jäynä-kilpailu)
2012 Prinsessa ja lohikäärme (Inkubio)
2011 Mach 3 (Koneinsinöörikilta)
2010 Akateeminen Säätöurheiluseura
2009 Kepardi

Ota yhteyttä

Kiinnostaako sinua olla mukana Laskiaisriehassa? Haluatko yrityksellesi tai yhdistyksellesi teltta- tai edustuspaikan Kaivopuistossa? Miten voit saada media- tai paikallisnäkyvyyttä Laskiaisriehassa?

Ota yhteyttä tapahtuman järjestäjiin Vapaateekkareihin osoitteessa info@laskiaisrieha.fi

Autamme mielellämme aivan kaikessa mahdollisessa!


Järjestämässä:

Vapaateekkarit logo AYY logo ABB logo